17 d’octubre de 2012

Quants passatgers han perdut el tren?

Si us va agradar el problema dels pingüins al voltant del forat aquí en teniu un altre de l'estil. En aquest joc també es tracta de buscar la regla amagada, la llei. Per jugar calen sis daus. Vegem una jugada.

  • La persona "directora" del joc tira els sis daus i, per exemple, treu aquest resultat.

  • Un dels membres del grup demana: "Quants passatgers han perdut el tren?·
  • Llavors la "direcció" mira el resultat dels daus i, aplicant la regla secreta, contesta: "Hi ha 4 passatgers que han perdut el tren"


Vols intentar endevinar la regla?
Aquí tens sis imatges per intentar deduir la regla del joc per a dir la quantitat de passatgers que han perdut el tren,Si t'ho estemes més en aquest applet, fet amb flash, cada vegada que premis el botó, es farà una tirada. El número central et diu quants passatgers han perdut el tren.

Enllaç a l'applet (flash)


Ara, amb aquest altre applet, pots intentar endevinar tu quants passatgers perden el tren a cada tirada. Si encertes sempre és que has trobat la regla.

Enllaç a l'applet (flash)Pistes

És molt més divertit intentar endevinar-ho sense ajuda, però, per si de cas, et proporcionem pistes de diferent nivell.
  • Pista 1: En aquest enllaç hi ha un applet on podràs canviar la quantitat de daus en joc, entre 5 i 1. Potser jugant amb menys daus serà més fàcil descobrir la norma.
  • Pista 2: Aquesta imatge fa una jugada prou clara.
  • Pista 3: Aquesta altra imatge t'ordena els daus d'una forma que orienta sobre la regla amagada.
  • Pista 4: I recorda... la gent que perd el tren no hi puja... no compta pel viatge!

Aquest joc va aparèixer al primer número de la revista CACUMEN (n. 3,abril de 1983) ara farà uns 30 anys. La revista va durar poc més de tres anys i es van publicar 47 números. De tant en tant, en aquest bloc, recuperarem algunes de les seves propostes lúdiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada