25 de novembre de 2012

Quants estan dormint a l'hostal?

Si us va agradar el problema dels pingüins al voltant del forat i el dels passatgers que perdien el tren aquí en teniu un altre de l'estil. En aquest joc també es tracta de buscar la regla amagada, la llei. Per jugar calen cinc daus. Vegem una jugada.
  • El "director" del joc tira els cinc daus i, per exemple, treu aquest resultat.
  • Un dels membres del grup demana: "Quants estan ara dormint?"
  • Llavors el "director" mira el resultat dels daus i, aplicant la regla secreta, contesta: "Ara dormen 10"


Vols intentar endevinar la regla?
A continuació tens sis imatges per a poder deduir la regla.Si vols pot provar aquest applet. Cada vegada que premis el botó, es farà una tirada. El número central et diu quants "dormen" en aquest moment.

Enllaç a l'applet (flash)


Ara, amb aquest applet, fet amb flash, pots intentar endevinar tu quants "dormen" a cada tirada. Si encertes sempre és que has trobat la regla.

Enllaç a l'applet (flash)


Pistes

És molt més divertit intentar endevinar-ho sense ajuda, però, per si de cas, et proporcionem pistes de diferent nivell.
  • Pista 1: En aquest enllaç hi ha un applet (flash) on podràs canviar la quantitat de daus en joc. Potser jugant amb menys daus serà més fàcil descobrir la norma.
  • Pista 2: En aquest enllaç hi ha un altre applet que juga amb cinc daus, però un d'ells té un botó que et permet triar la cara que vols.
  • Pista 3: No és cap enllaç. Només et diem que si estàs dormint a l'habitació no se't veu.

Aquest joc va aparèixer al número 4 de la revista CACUMEN (maig de 1983) ara farà uns 30 anys. La revista va durar poc més de tres anys i es van publicar 47 números. De tant en tant, en aquest bloc, recuperarem algunes de les seves propostes lúdiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada