6 de setembre del 2015

Geometria a la muntanya: Rocaviva

A prop de Mussa  (oficialment Músser), poblet de la subcomarca cerdana del Baridà, podeu visitar un dels indrets més sorprenents i poc coneguts de la Cerdanya: el Laberint màgic de Rocaviva. Als dos vessants de la carena d'una petita muntanya encarada al Cadí, l'escultor Climent Olm va intervenir, durant 27 anys, en unes 600 roques de la zona. L'obra va quedar abandonada al 2013. Passejar-se per aquest indret és un experiència més que recomanable. Té un punt lúdic (anar trobant una a una les intervencions o les escultures, grans, petites, evidents, amagades...),  màgic (deixar-se impregnar per les sensacions de les formes creades, enquadrar-les en el paisatge...) i misteriós (què va portar a l'escultor a fer-ho, què signifiquen aquelles escultures en aquell espai.... El treball de Climent Olm no s'ha limitat a les escultures sinó que ha anat obrint dreceres, construint cabanes i seients. Una obra realment ingent.

L'entrada a Rocaviva on es veuen rastre d'una acció vandàlica sobre el rètol
Moltes de les escultures tenen un cert aire picassià representant caps, animals reals o imaginaris.


Però són moltes les intervencions purament geomètriques, des de les que recorden certa simbologia mística a d'altres més purament abstractes.

Us convidem a continuar llegir i veure algunes imatges més.
Si voleu tenir més informació sobre l'espai de Rocaviva us recomanem visitar el seu web (Rocaviva - Laberint màgic). Us assabentareu millor dels objectius de l'artista, dels problemes que van provocar l'abandonament de l'obra, com arribar-hi, vídeos amb declaracions de l'escultor...).

Aquí només volem compartir amb vosaltres algunes imatges del lloc, especialment les figures més clarament geomètriques. No les comentarem: reconeixereu figures més o menys místico-esotèriques conegudes, alguns símbols matemàtics i d'altres més purament abstractes. Podeu intuir la mida de les pedres o les roques per la vegetació del voltant. El que les fotos no poden reproduir són les sensacions que es viuen caminat pel bosc de Rocaviva.



























Més imatges

Seria injust i impropi, si us volem convidar a visitar Rocaviva, no incloure algunes imatges d'altres escultures. Sovint són roques més o menys grans i visibles, altres són intervencions minúscules, com incrustacions a les pedres.













1 comentari: